Strategia de dezvoltare locala 2021-2027


CompostColectare separataColectare selectivaSGR - Sistemul de Garantie-Returnare


Creșterea gradului de utilizare a internetului

Grafic colectare deseuri municipale

Program colectare selectiva deseuri

legislatie.just.ro


Online

Avem 29 vizitatori și nici un membru online

Link-uri Utile

www.huro-cbc.eu

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013

www.hungary-romania-cbc.eu

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013

www.accdomanesti-domahida.ro

Va invitam sa vizitati website-ul oficial al Asociatiei Comunitare Crasna Domanesti

Statistici/Statisztikák

Utilizatori
1
Articole
228
Afișări articole
579728
Pagina speciala despre ambrozie


Vrei sa devii asistent maternal?

Uniunea Europeana

Ungaria-Romania 2007-2013

Informare

Két ország, egy cél,közös siker !

Douǎ ţǎri, un scop, succes comun !
,,Facilitarea accesului comunitar la reţeaua de drumuri transfrontaliere”În cadrul Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 - 2013, Consiliul local al comunei Moftin a depus proiectul „Facilitarea accesului comunitar la reteaua de drumuri transfrontaliere”. Astfel, la data de 30 octombrie 2009 a fost încheiat contractul de finanţare între Autoritatea Contractantă şi beneficiar (Consiliul Local al comunei Moftin). Partenerul acestui proiect este Autoguvernarea Locală Csengerujfalu, Ungaria. Bugetul total al proiectului este de 111.262,60 Euro, din care 84.412,60 euro îi revin liderului de proiect, respectiv Consiliul Local al comunei Moftin, iar 26.850 euro partenerului de proiect transfrontalier, Autoguvernarea Locală Csengerujfalu.

Obiectivul general al proiectului este creşterea gradului de atractivitate socio-economică şi a mobilităţii transfrontaliere în regiunea de graniţă. Obiective specifice sunt următoarele: sprijinirea dezvoltării infrastructurii de transport rutier în zona de graniţă Moftin–Csengerujfalu şi dezvoltarea relaţiilor comerciale transfrontaliere Moftin-Csengerujfalu prin creşterea calităţii infrastructurii rutiere.

Grupul ţintă al proiectului îl reprezintă populaţia celor două localităţi partenere: 892 în Csengerujfalu şi 4328 în Moftin, agenţi economici existenţi şi potenţiali din zonă, instituţii social-culturale din zonǎ: şcoli, grădiniţe, unităţi sanitare, unităţi de deservire publică. Principalele pachete de activităţi sunt: pregătire, management a proiectului, cooperări transfrontaliere sectoriale, realizarea documentaţiei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere în Moftin şi Csengerujfalu, comunicare.

Rezultatul principal al acţiunii este relizarea primei etape a îmbunătăţirii infrastructurii rutiere care facilitează accesul la drumurile transfrontaliere, respectiv realizarea documentaţiei tehnice pentru reabilitarea drumurilor interne ale celor două localităţi, drumuri care fac legătura cu drumurile judeţene / naţionale / europene transfrontaliere. Astfel, se va elabora studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru reabilitarea a aproximativ 30 de km. de drumuri interne.

De asemena, vor fi organizate patru misiuni economice transfrontaliere pe sectoare economice de interes: turism rural şi comerţ la Csengerujfalu (Ungaria), agricultură şi servicii la Moftin (România).

Pe plan general, infrastructurile regionale necesare asigurării unei minime serviri a nevoilor comunităţilor, în acest stadiu de dezvoltare, există, dar sub-investiţiile cronice timp de mai multe decenii impun fonduri importante pentru modernizare, fie că este vorba de reţelele de transporturi rutiere sau feroviare.

În momentul de faţă, comunitatea din zona de frontieră a judeţului Satu Mare, la fel ca multe alte zone din România, se confruntă cu lipsa infrastructurii edilitare care să asigure confortul unui trai decent. Aşadar, soluţionarea acestei probleme devine deosebit de importantă pentru membrii comunităţii din Moftin şi Csengerujfalu.

Este importantă sporirea nivelului conditiilor de trai şi crearea unui cadru general favorabil atragerii de investitori în zonă. În anul 2008, liderul de proiect (comuna Moftin) a efectuat un studiu care viza populaţia comunei, pentru a evalua gradul se satisfacţie a cetăţenilor faţă de serviciile publice din comună, dar mai ales pentru a identifica care sunt nevoile acestora vis-à -vis de infrastructura edilitară. Analiza studiului a evidenţiat faptul că 75% din populaţie consideră ca fiind prioritară modernizarea infrastructurii rutiere şi stradale, imediat pe locul doi după introducerea gazului în comunǎ.

Situaţia existentă în judeţul Satu-Mare şi în judeţul Szabolcs – Szatmar - Bereg din domeniul infrastructurii rutiere, în special în mediul rural, necesită un volum mare de lucrări edilitare. Costurile de implementare a proiectelor cu tema infrastructurǎ sunt foarte mari, iar bugetele locale sunt insuficiente pentru a putea acoperi necesarul de cheltuieli, fiind necesară eşalonarea în timp a investiţiilor.

O infrastructură de transport eficientă, conectată la reţeaua europeană de transport contribuie la creşterea competitivităţii economice, facilitează integrarea în economia europeană şi permite dezvoltarea de noi activităţi pe piaţa internă. La nivelul celor doi parteneri de proiect este nevoie de modernizarea infrastructurii rutiere interne, în vederea asigurării accesului la drumurile judeţene / naţionale / europene transfrontaliere.


Consiliul Local al Comunei Moftin

Comuna Moftin, str, Principalǎ nr. 219

Tel. 0261/875.116 sau 0261/875.021

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www.huro-cbc.eu / www.hungary-romania-cbc.eu

“Conţinutul acestui material nu reprezintǎ în mod necesar poziţia oficialǎ a Uniunii Europene”

Disclaimer


Conţinutul acestui website nu reprezintǎ în mod necesar poziţia oficialǎ a Uniunii Europene.

Primaria Moftin

Va multumim ca ati accesat www.primariamoftin.ro si speram sa gasiti utile informatiile pe care acest website le cuprinde. Folositi meniurile pentru navigare, sitemap-ul pentru a va orienta si nu ezitati sa ne contactati online sau telefonic. Navigare placuta!

Contact

Strada Principala, nr. 219
Moftinul Mic, Jud. Satu-Mare
Cod 447207
Romania, UE
Tel: 0261.875.021 & 0261.875.116